Da jeg for nylig besluttede mig for at lave min egen fondant som pynt til min kage, gik det mildest talt grueligt galt. Jeg fulgte ellers en meget simpel opskrift som jeg fandt på nettet, som jeg fulgte meget nøje. Måske bliver jeg bare aldrig ferm i et køkken, og det må jeg måske bare indfinde mig med.

Derfor er fondant bedre end sugarpaste
Derfor da jeg skulle have besøg af mine børn til påske, besluttede jeg mig for at lave min egen kage, men dog købe fondanten over nettet. Min mand fortalte mig at jeg hellere skulle bruge sugarpaste i stedet for fondant, derfor måtte jeg fortælle ham om fordelene ved at bruge fondant i stedet for sugarpaste. For mange kan det da også være lidt svært at se forskel på de to produkter. Den store forskel består dog i at, fondanten kan både bruges til kageovertræk, og til kagedekorationer, derudover kan man smelte fondanten og tilsætte andre råvarer og dermed lave et nyt produkt. Dette kan du ikke med sugarpaste, dertil skal det siges at fondanten ikke indeholder nogen former for unødvendige tilsætningsstoffer og er allergitestet. Sugparpasten derimod er ikke allergitestet, indeholder mælkepulver, gelatine, og andre unødvendige tilsætningsstoffer.

fondant

Dejlig nem at rulle og forme
Derfor måtte min mand da også roligt anerkende på baggrund af mine argumenter, at det bedste ville være at købe fondant. Det blev vi da også utrolig glade for, for efter vi havde fået fondanten leveret af postmanden (to dage efter bestilling), var den dejlig nem at rulle og forme, og det var derfor ingen sag at forme de blomsterdekorationer på vores kage. Da børnene endelig kom på besøg, syntes de da også at kagen så flot ud, og frem for alt så smagte den også godt.