Hej kære læsere

I dag skal det handle om min seneste uge, som har været en utrolig lærerig uge på mange måder først og fremmest har jeg været til et kursus i personlig effektivitet og koncentration. Lige i første omgang lyder det måske meget abstrakt, og mange af jer tænker da også, at der afholdes alt for mange kurser om alt og intet.

Dog vil jeg sige at dette også var min første tanke, men da jeg altid har været et stresset menneske, grundet af mit arbejde og min dårlige tidsplanlægning så har jeg altid vidst at jeg godt kunne blive mere effektivt på arbejdspladsen og generelt i min hverdag, da jeg så kunne få flere ting gjort, og dermed undgå at blive stresset unødvendig meget. I dag forventes der nemlig mange ting af en, både at man kan skulle kunne jonglere arbejdslivet og familielivet på en og samme gang, og få det til at hænge perfekt sammen. Det er dog de færreste af os der kan det, hvis man vel og mærket ligesom jeg er ekstrem dårlig til at håndtere sin tidsplanlægning. Jeg har nemlig ofte problemer med at koncentrere mig, og det bunder ofte ud i at jeg får lavet mine arbejdsopgaver i sidste øjeblik, og jeg dermed bliver unødvendig stresset, når jeg godt ved, at med bedre planlægning og en bedre evne til at koncentrere mig, kan blive mere effektiv.

Koncentration og fokus
Derfor besluttede jeg mig for at tilmelde mig et kursus i koncentration, for at kunne håndtere min hverdag bedre. I disse tider er det da også svært at kunne fokusere om en ting ad gangen, når vi altid bliver lært op med, hvor flot det er at kunne lave flere ting på en gang, og det bliver der faktisk også set op til. Derfor var noget af det vigtigste jeg lærte på kurset i den forgangne uge, at man skal lære at fokusere på en ting ad gangen, og fuldt ud koncentrere sig om dette, så man ikke stresser sig unødvendig meget, dermed kan du nemmere håndtere travlhed. Derudover lærte vi også nogle gode ind og udåndingsøvelser som vi kunne bruge derhjemme, hvis vi skulle blive for stresset.

koncentration

Der findes mange årsager til stress og hvordan du ellers kan håndtere dem, uden du nødvendigvis tager på et kursus, du kan læse mere om det på det kan du læse mere om på dette link her.