Mange danske kvinder går rundt med en drøm om at få større bryster. Der kan være mange grunde til, at man ønsker en brystforstørrelse. Nogle mener ikke, at deres bryststørrelse passer til deres krop, andre vil måske genvinde brysternes form og størrelse efter en graviditet, mens nogle ønsker at opnå bedre selvværd. Uanset hvilken grund du har til at ønske større bryster, så giver Frk. Bla Bla dig nu en beskrivelse af behandlingsforløbet og andet fakta om brystforstørrelser. Vi håber, at dette indlæg kan hjælpe dig gennem den svære proces, som det kan være, når man overvejer et kosmetisk indgreb.

Hvorfor større bryster?

Som sagt kan der være mange grunde til, at en person ønsker større bryster. Eksempelvis vælger nogle at få foretaget en brystforstørrelse efter endt graviditet eller efter et vægttab, fordi personen gerne vil genvinde størrelse og/eller formen på brysterne. Det behøver dog ikke at bunde i et ønske om at genvinde størrelsen, mange vælger også at få udført indgrebet på grund af et personligt ønske om at ændre udseende og opnå et forhøjet selvværd. Brystforstørrelse er faktisk en af de allermest populære kosmetiske indgreb i Danmark, hvor over 30.000 allerede har fået silikonebryster.

Ligesom med alle andre kosmetiske indgreb er det vigtigt at overveje indgrebet grundigt, inden man tager en beslutning. I Danmark skal man også være fyldt 18 og dermed være myndig, før man kan tage beslutningen. I Danmark foregår kosmetiske indgreb oftest på private klinikker og er forbundet med en betydelig selvbetaling. Det økonomiske aspekt er derfor også vigtigt at overveje, før man træffer sin beslutning.

Brystforstørrelse skridt for skridt

Hvis en person tager beslutningen om at få udført en brystforstørrelse, så vil det første skridt være en forundersøgelse hos en klinik, der udfører kosmetiske indgreb. Ved denne undersøgelse vil det lægefaglige personale på klinikken først spørge ind til patientens ønsker. Hernæst vil de kigge på patientens sundhedsoplysninger og sygdomshistorik, hvorefter kirurgen præsenterer de forskellige typer af brystforstørrelser.

Når vi tænker på brystforstørrelser, så går tankerne oftest hen på de klassiske silikoneimplantater, men i dag findes der flere muligheder. I dag er det faktisk muligt at udføre indgrebet ved at forstørre brysterne med patientens eget fedt i en behandling, der hedde “lipofilling”. Denne metode kræver dog, at patienten har de nødvendige fedtdepoter andre steder på kroppen. Denne metode kræver dog flere besøg hos kirurgen end ved brug af silikone, og i mange tilfælde vil man faktisk kunne opnå det bedste resultat ved at kombinere de to metoder. Det er også til denne forundersøgelse, hvor man aftaler størrelsen på implantaterne, og hvorvidt de skal placeres under eller over musklen. Alt dette og meget mere snakker man med kirurgen om under forundersøgelsen, hvorefter der skal gå en uge, før du må få foretaget operationen.

Selve operationen

Når du så har ventet i mindst en uge er det tid til operationen. Her skal patienten faste 6 timer op til mødetiden, og du må kun drikke vand de sidste par timer. Derfor er det en super god ide at planlægge sine måltider dagen før, så man går i seng med fuld mave.

Så er det tid til at møde narkoselægen, som sørger for at du er korrekt bedøver under hele operationen. Så lukker dine øjne og blot en time senere vågner du igen – nu med nye bryster. Under din narkose har kirurgen foretaget et snit enten lige under brystet, i armhulen eller i kanten af brystvorten. Herefter danner kirurgen en lille lomme, der hvor implantatet ønskes, hvorefter han/hun indfører implantatet.

Efter du er vågnet, bliver du rykket til en opvågningsstue, hvor sygeplejersker sørger for, at du er korrekt medicineret og ikke har for slemme smerter. Nu har du dine nye bryster, og brystimplantater er faktisk meget holdbare i dag. Derfor kan du forvente, at de holde i mindst 10 år og sandsynligvis meget længere.