Når man er kvinde, så går man nok mere op i ting som skønhed og æstetik – i hvert fald generelt set. Det er i hvert fald rigtig få mænd, som jeg kender, der går op i deres hudpleje, negle og den slags. Jeg kender ikke nogen fyre, der gider tage med mig til kosmetisk behandling på hudplejeklinik f.eks. Derimod tror jeg, at de fleste både mænd og kvinder går op i deres tandhygiejne og også udseendet af tænderne. Tænderne er noget vi lægger mærke til hos andre, så derfor er det ret vigtigt for størstedelen at holde tænderne fine og rene og sunde.

Jeg går op i sundhed og skønhed

Jeg går op i mine tænder rigtig meget, og derfor overvejer jeg meget at få lavet en eller flere kosmetiske behandlinger i løbet af det næste år. Det er ikke kun udseendet, der er mig på sinde. Det drejer sig også rigtig meget om selve tændernes tilstand – altså jeg vil med andre ord gerne beholde mine egne tænder livet ud.

Mange får implantater, porcelænstænder, kroner og broer hen ad vejen. Mine forældre har f.eks. begge to fået lavet implantater, og selv om de her implantater er lavet af kun de bedste materialer, og de virkelig fungerer helt upåklageligt, så vil jeg bare foretrække at kunne beholde mine egne tænder.

Derfor sørger jeg for at bruge tandtråd hver dag, børste tænder 2-3 gange om dagen med en skånsom tandpasta, og derudover spiser jeg heller ikke sukker og meget syreholdige produkter.

Implantater og kunstige tænder er ingen skam, men jeg vil hellere have mine egne smukke tænder. Jeg har faktisk undersøgt om jeg kan få skiftet mine gamle sølvplomber ud med plastic, da meget tyder på, at det der kviksølv er virkelig usundt for os. Jeg har jo muligheden for at gøre det, så hvorfor ikke benytte sig af det.

Derudover kunne jeg godt tænke mig at få lysnet tænderne lidt. Det har jeg været lidt mere forbeholden overfor, fordi at det jo også foregår med noget kemi, så jeg har været lidt nervøs. Men min tandlæge siger, at det i det store billede ikke er spor farligt. Man skal jo ikke få det gjort hele tiden, men det burde der jo heller ikke være brug for. Så jeg tror, at de to projekter skal på tapetet i år:

  • Udskiftning af plomber
  • Blegning af tænder

Så en af tingene er for sundhedens skyld og den anden er af mere kosmetisk karakter. På den måde har jeg god samvittighed. Både sundt og skønt.implantater

Samtidig vil disse tiltag gøre, at jeg vil gøre endnu mere for at bibeholde sunde tænder og dermed undgå at skulle have implantater mv. Hvis man kommer ud for en ulykke, hvor en eller flere tænder bliver slået løse eller helt ud, så er det selvfølgelig rart at vide, at man kan få sat implantater i, som fungerer helt perfekt. Her kan jeg jo læne mig op ad mine forældres erfaringer med implantater – men jeg håber da i høj grad, at jeg slipper for at skulle slå mine tænder ud.