Jeg købte et par sko fra mærket DC Shoes til min bror her i weekenden. Han ønskede sig disse sko, og jeg vidste, at jeg kunne købe dem over nettet, hvilket jeg selvfølgelig gjorde. Jeg kom dog til at studse over logoet. Har I også tænkt over det? For hvad er det lige, at deres logo minder om?

Det er naturligvis det verdenskendte modehus, Chanels logo. De to C’er, hvor det ene er spejlvendt, står eftersigende for Coco Chanel, som er en af de mest indflydelsesrige personer inden for ikke bare fransk mode, men mode over hele verden. Stort set alle kender dette mærke, og derfor er det klart, at de, i forholdt til DC Shoes, som ellers også er et velkendt brand, har ekstrem stor magt inden for tøj- og modebranchen.

Logoet i DC Shoes er naturligvis et D og et C, men den måde, det to bogstaver er sat sammen på, og hele typografien, minder uden tvivl rigtig meget om det berømte modehus’ logo. Jeg tænkte, at jeg sikkert kunne finde nogle historier vedrørende deres to logoer, og ganske rigtigt. For det første, så var der mange flere end mig, der havde lagt mærke til de sammenlignelige træk, og da det franske modehus kom først, må man jo indrømme, at det er DC, der er en kopi af dem.

Præcis som jeg havde regnet med, fandt jeg også en historie, der handlede om at Chanel havde bedt DC Shoes om at stoppe deres salg af visse produkter, netop fordi deres logo mindede så meget om hinanden. Det handlede især om sportsudstyr så som snowboards. Jeg vidste faktisk ikke, at det franske modehus lavede sådan noget, men de havde i hvert fald valgt at kontakte DC og bedt dem om at stoppe produktionen af bl.a. disse.

Så tilbage i 2009 ville kunder på DC Shoes’ hjemmeside altså kunne se, at der manglede en del produkter i webshoppen, netop på grund af dette. Jeg forstår udmærket reaktionen fra DC, for jeg ville da også blive lidt bange, hvis jeg blev kontaktet af så stort et modeempiri, for de vil uden tvivl have pengene til at vinde en eventuel retssag.

Når man i dag besøger DC Shoes’ hjemmeside, vil man igen kunne finde både snowboards, sko og tøj i mange forskellige varianter. Mange af tingene med det sædvanlige logo på, men prøv at lægge mærke til deres snowboards, som i dag ikke har det velkendte logo, men er bogstaverne D og C over hinanden. Det synes jeg bestem er en sjov historie.