Som de fleste andre vinterblege danskere, er jeg ekstremt glad for solen, når den langt om længe kigger frem og kaster det hårdt tiltrængte D vitamin af sig. Det er måske ikke så meget de første timers sol på året der har den største indvirkning på hudens farve, men den har stor indvirkning på sindstilstanden, oven på en lang og mørk vinter. Det eneste problem jeg som regel for i sommer sæsonen, er pigmentforandringer.

Lige siden jeg var lille, har jeg altid fået en masse fregner af større mængder solbadning, men det har udviklet sig til en mere skjoldet tendens, over store dele af mine arme og ben, hvilket ifølge min læge skyldes pigmentforandringer i huden, grundet de skadelige UV stråler fra solens lys over flere timer.

Jeg har været lidt ked af de mange pigmentskjolder, da de er blevet meget tydelige her i mine voksne år og de har haft en stor indvirkning på mit selvværd, da jeg ikke synes det ser særligt attraktivt ud. Den gode nyhed var at jeg fandt ud af at man i dag kan udbedre pigmentforandringer på dedikerede klinikker, rundt omkring i landet. Jeg har gennemgået et par behandlinger, med et par ugers mellemrum og det har virkelig gjort en kæmpe forskel, ikke bare mentalt, men i den grad også visuelt. Har du samme problem, så overvej denne nye mulighed, det har givet mig min sommer selvtillid tilbage.