Når du skal finde drømmeboligen, gælder det ikke kun om selve jagten. Det gælder også om alle de praktiske og juridiske ting, som godt kan give en smule hovedpine, når man ikke er sat ind i tingene. Dette kan særligt blive relevant for førstegangskøbere, som ikke har erfaringsgrundlaget til at vide alt om, hvad man skal foretage sig og i hvilken rækkefølge. Et af de punkter, du skal forholde dig til, er forsikringer. Boligforsikringer er noget, du typisk skal tage stilling til, før du overtager boligen. Dette gælder for ejerskifteforsikring og husforsikring. Begge skal være tegnet før overtagelse, hvis de skal være gyldige.

Når du vælger boligforsikringsselskab, er det vigtigt at være obs på, om du vælger et dansk eller udenlandsk. Et selskab kan godt være repræsenteret med dansk agentur, men det betyder ikke, at selskabet er dansk. Hvis du vælger et udenlandsk selskab, gælder der nemlig nogle andre regler og retningslinjer.

Indhent forskellige tilbud

Det kan være svært at vælge den rette boligforsikring – ligeledes selskab. En af de ting, der typisk vejer mest, er prisen. Derfor er det også en god ide at indhente tilbud fra flere steder. Vælg eksempelvis 3 forskellige selskaber, som du finder interessante, og indhent tilbud derfra. Det er ikke fordi, du behøver vælge den billigste. Men det giver et godt udgangspunkt. Herefter kan du begynde at researche dybere på, hvilke egentlige forskelle der er. Er der forskel på niveau i selvrisiko? På dækning? Eller har du bare et selskab, du foretrækker?

Nøgleordet er research. Jo mere informeret du er, jo bedre i stand er du til at træffe det rigtige valg.