Åh ja, parforhold. Noget af det vigtigste og sværeste ved det at være menneske. Det kan være helt fantastisk at have nogen at dele livet med, dets sorger og glæder, men det er ikke altid, at virkeligheden er sådan. Et parforhold er ikke kun smil, kys og latter, men også hårdt arbejde. Hvis man ikke gør en indsats for at bevare sit parforhold, er det næsten garanteret, at det vil løbe ud i sandet. Det kræver en vilje og en indsats fra begge parter, hvis man vil holde sammen, også efter de første ugers blinde forelskelse er overstået. Men hvad kan man egentlig gøre for at sikre, at parforholdet består? Jeg har søgt lidt på nettet og snakket med min egen kæreste. Så i dag får I mine bedste råd til, hvordan man får et sundt og velfungerende parforhold.

Kommuniker åbent og ærligt

Det første råd giver nok lidt sig selv, men faktisk er det nemmere sagt end gjort. Hvis man er glad for en person, er der ofte nogle ting ved en selv, som man gerne vil skjule over for vedkommende. Men når man er i et fast parforhold, går det bare ikke! Derimod er det vigtigt, at man er både åben og ærlig over for hinanden på alle punkter. Et parforhold bygger på tillid, og det opnår man ikke uden oprigtig og åbenhjertet kommunikation. Det første og nok også vigtigste råd er altså, at man skal snakke sammen og ikke skjule, hvem man er. Hele pointen i et parforhold er vel også, at man elsker hinanden for den person, man er.

Giv plads til hinanden

Det ligger lidt i tråd med rådet ovenover, at man skal sørge for at give plads til hinanden i et parforhold. Når man accepterer hinanden for den, man er, skal der jo netop også være plads til at gøre det, man vil. Der skal derfor være frihed til, at begge parter kan prioritere og bruge deres tid på andet end bare parforholdet. At give plads betyder også, at man skal tænke på den anden. Et parforhold handler ikke kun om den ene part, og derfor skal der være plads til begge to. Det er vigtigt, at man giver hinanden luft til at leve et liv, også uden den anden part nødvendigvis er en del af det hele.

Brug tid på at pleje parforholdet – eksempelvis med et romantisk ophold

Der skal altså være tid til at lave ting hver for sig, men der skal så sandelig også være tid, man bruger sammen. Kun på den måde kan man få snakket om tingene og styrket sit parforhold. Mange gange kan det være en god ting at tage lidt væk fra den travle hverdag, hvor andre ting kræver ens opmærksomhed. Et romantisk ophold som dette kan give ekstra tid og energi, som man kan bruge på at fokusere på forholdet. At tage tid til hinanden er nok noget af det vigtigste, man kan gøre, og man behøver altså ikke en uges ferie langt væk, før at det gør en stor forskel. Bare en enkelt weekend eller overnatning væk fra hverdagen, kan være nok. Et romantisk ophold er altså værd at overveje, hvis det er for længe siden, at I sidst har taget tid til hinanden.

Gør noget ud af dig selv

Jeg tror lidt, at alle råd i dette indlæg har det samme præmis: Man skal være villig til at gøre en indsats. Og det gælder også, når det kommer til at gøre noget ud af sig selv. Selvom man har en kæreste, kan man godt gøre sig lidt lækker og tage noget pænt tøj på, især når man skal ud. Det er en måde at vise sin partner, at man stadig sætter pris på dem og deres opmærksomhed. Og så føler man sig også lidt mere sexet, når man har gjort noget ud af sig selv. Det betyder selvfølgelig ikke, at man skal bruge tid på at krølle hår hver dag eller gå med jakkesæt. Men selv de små ting med en pæn skjorte, lidt parfume osv. Gør en stor forskel for din partner. Det er endnu en måde at vise på, at du går op i din partner og jeres forhold – og det er nok i sidste ende det eneste og bedste råd, jeg kan give.