Man tror det er løgn, men jeg er måske på vej til at begynde i et nyt job hos RepayMedia, et firma som beskæftiger sig med det, der med et fint udtryk kaldes for Affiliate Marketing. Nu tænker du sikkert, “hvad er affiliate marketing?”, men det skal du ikke være ked af, for det tog også mig nogen tid at finde ud af det, eller det vil sige, jeg tror da, at jeg har fundet ud af det.

Kort fortalt skulle affiliate marketing handle om at fremme en online business, ved at få annoncører, virksomheder og lignende til at arbejde for sig. Det er der jo sådan set ikke noget nyt i, men det smarte skulle jo så være at ydelsen er efterbetalt, hvilket betyder at du først skal betale dine affiliates, efter at du har solgt et produkt, eller på anden vis har høstet en kunde.
Nu lyder jeg da vist og lidt for smart, især fordi jeg slet ikke har været til jobsamtale endnu, for hvem ved, måske bliver jeg sat til at hente kaffe og donuts. Nej, det gør jeg naturligvis ikke, men jeg ved endnu ikke præcis, hvad jeg kommer til at lave, hvis altså jeg får jobbet hos RepayMedia.

Det er jo alt sammen meget godt. Jeg skal til jobsamtale om under en uge, og det bliver jo meget spændende, men jeg ved jo godt at du, kære læser, hungrer efter nogle helt andre historier, og så er det jo heldigt at der også er en forhistorie, til alt det her.

Jeg var nemlig til fest for nogen tid siden, en familiefest nærmere betegnet. Ja, faktisk var det egentlig et bryllup med dertil hørende after party. Det var her, at hele denne historie startede, og naturligvis startede det med en fyr, hvad ellers?

Jeg faldt i snak med en fyr, eller han faldt i snak, for jeg måtte snart erkende at jeg havde svært ved at få et ord indført. Det var hele tiden RepayMedia dit og RepayMedia dat. Da jeg endelig kunne få et ord indført var jeg jo nød til at spørge hvad det var han snakkede om, selv om jeg sagens kunne finde på meget mere interessante spørgsmål.

Så skal jeg ellers love for at jeg fik forklaret, både forfra og bagfra, de mest intime detaljer om det firma han, efter alt at dømme, var så glad for, men til syvende og sidst fik jeg altså ikke fat i meget mere end navnet på firmaet, RepayMedia, og deres arbejdsområde, Affiliate Marketing. Helt ærligt, der var fest, og så er det altså ikke meningen at man skal til at have en lektion i marketing.

Nuvel, for ligesom at få samtalen trykket i en anden retning, fortalte jeg ham at jeg er jobsøgende, og før end at jeg havde set mig om, havde vi udvekslet telefonnumre, og han havde lovet, højt og helligt, at gøre alt hvad der stod i hans magt, for at skaffe mig et job hos RepayMedia.

Han ringede til mig to dage efter og fortalte, at han havde fået en jobsamtale i hus til mig. Det var alligevel mere end jeg havde regnet med, og nu skal jeg til samtale hos RepayMedia om under en uge!