Vi ser det i fjernsynet, på mobilen og hører om det i radioen – plastikkirurgi er en populær genvej til vægttab. Men, hvad nu, hvis det var muligt at tabe sig de ønskede kilo uden at ligge sig under kniven og leve af en kost bestående af kål og juice?

Netop denne tankegang har Gastriball i København taget fat i med ønsket om at give overvægtige med en BMI på 27 eller over muligheden for at tabe sig uden de samme risici.

En ikke-kirurgisk vægttabsmetode

Gastriball er eksperter inden for vægttabssystemet kaldet gastric balloon, eller maveballon på dansk. Maveballonen placeres i mavesækken med det simple formål at optage en del af pladsen og fremtvinge følelsen af mæthed. Det fører til et mindre kalorieindtag, hvorfor kiloene vil begynde at forsvinde.

Gastriball tilbyder tre forskellige vægttabssystemer inden for maveballonen, nemlig Medsil, Orbera og Spatz. Alle har til formål at blive fyldt med saltvand, således vedkommende stadig føler sig mæt og tilfreds af den minimerede mængde mad, som indtages.

Hvordan foregår proceduren?

Som sagt er dette et ikke-kirurgisk indgreb, det betyder, at maveballonen placeres i mavesækken via munden. Det foregår i lokalbedøvelse, hvorfor vedkommende bliver udskrevet ca. 2 timer efter behandlingen. Grundet den ikke-kirurgiske tilgang minimeres helingstiden og vedkommende kan hurtigere komme tilbage til hverdagen.

Er du interesseret i at vide mere om indgrebet? Beregn dit BMI her, og bliv klogere på din situation.