De fleste nye boligejere bliver overraskede over, hvor mange praktiske gøremål en ejendom indbefatter. Der fugt-i-kaeldervaeggeskal holdes styr på både det indvendige og udvendige, og hvor man tidligere måske har været vant til, at en vicevært har taget hånd om alt vedligeholdelse, er der pludselig en ny dagsorden med mange nye praktiske gøremål.  I bunken af nye opgaver forbundet med vedligeholdelsen af ens bolig, er det en helt naturlig konsekvens, at der er områder af ens bolig, som ikke får samme opmærksomhed som andre. Særligt for mange er kælderen et boligareal, der oftest bliver anvendt til opbevaring, og der er en tendens til, at man ofte glemmer at holde sig opdateret med situationen i dette areal af ens ejendom. Det kan dog vise sig at være dyrt at lade kælderen stå til. Fugt i kælder er en situation alt for mange boligejere kender til, og når fugten først er trængt ind i hjemmet, kan det vise sig at være ekstra besværligt at bekæmpe.

Fugt i kælderen opstår fordi, husets fundament konstant udsættes for påvirkning fra den omkringliggende jord, der helt naturligt består af et meget fugtigt miljø. Da din kælder oftest strækker sig flere meter ned i jorden, er den særligt udsat for fugtdannelse. Over tid vil fugt og vand fra den omkringliggende jord ophobe sig i din kælders vægge, hvor flere hundrede liter vand kan lagre sig i bare 1m2 væg. Fugt i din kælder kan – udover at skabe et uhensigtsmæssigt indeklima – være skyld i, at der udvikles skimmelsvamp. Skimmelsvamp er en sundhedsskadelig svamp, der, hvis beboerne opholder sig i de udsatte rum, kan være årsag til at der udvikles allergi og astma. De typiske symptomer er hovedpine, svimmelhed, kvalme og koncentrationsbesvær.

Denne virksomhed kan hjælpe dig med at afhjælpe fugt i din kælder. Du kan læse om deres særlige produkt på deres hjemmeside.