Min soon to be husband og jeg har fundet vores drømmehus, og efter et års tålmodighed er vores bud blevet godkendt, og huset er så godt som vores nu.  Udfordringen er nu, hvilken gaspejs vi skal vælge – og hvor meget kommer den til at koste? Skal det være en billig gaspejs, eller har vi råd til en dyrere af slagsen? Eller kan man måske finde en kvalitets-gaspejs til billige penge?

Huset skal renoveres fra top til tå, og vi er allerede i fuld gang med at planlægge renoveringen. Én af de ting, som jeg bruger meget tid på at tænke over, er hvad vi skal gøre ved de to gamle pejse, der er i stueetagen. Min kæreste elsker åbent ildsted – det gør jeg sådan set også, men hyggen fra en pejs opvejer ikke det besvær, der er tilknyttet en pejs eller en brændeovn for den sags skyld.

Akkurat efter vi blev enige i, at pejsene skulle blændes og fjernes, fandt jeg ud af, at der også er en tredje valgmulighed – nemlig en gaspejs. Ikke nok med at en gaspejs er CO2-venlig og allergivenlig, så sviner den heller ikke. Der skal ikke hugges brænde eller arrangeres brænde fra palle til garage eller lignende. Man skal heller ikke tømme askebakker, og det er et kæmpe plus, da det sviner af H til!

Ikke nok med at en gaspejs er meget mere praktisk end en brændeovn og en almindelig pejs, så er den også meget mere up to date, hvad udseendet angår. Vores hus er et meget gammelt hus, som skal moderniseres. Jeg er helt og aldeles overbevist om, at en gaspejs alene vil give stuen et meget mere moderne look.

Heldigvis er min kæreste enig med mig i, at de gamle pejse skal skrottes, og en ny og lækker gaspejs skal monteres og skabe ekstra hygge og varme i vores stue. Dog kan vi simpelthen ikke blive enige i, om vi skal have gaspejsen med træ eller sten. Jeg stemmer på sten, og manden stemmer selvfølgelig på træ. Vi ender nok ud i at slå sten-saks-papir for at nå frem til en beslutning. Men det vigtigste er bare, at vi begge gerne vil investere i en gaspejs.

Umiddelbart skulle man tro, at det er de færreste, der har råd til en gaspejs, fordi den ser så fancy ud og har så mange fordele, men heldigvis koster en gaspejs ikke så meget, som jeg havde frygtet, men da der også skal være råd til en totalrenovering af et kæmpe hus, bliver vi nødt til at købe en billig gaspejs. Men er det muligt at finde en billig gaspejs i lige så god kvalitet som en dyr gaspejs? Er det måske en mulighed at købe en billig gaspejs fra udlandet?