Det hele begyndte…

… for rigtig mange år siden på en ferie til Italien. Som ung kvinde, teenager om man vil, var jeg ofte på ferie med mine veninder rundt omkring i Sydeuropa. Vores første tur var til Ibiza, som på daværende tidspunkt var det helt store rejsemål for unge danskere på min alder sammen med Mallorca. Året efter gik turen til en – dengang – lidt mere alternativ rejsedestination. Vi tog nemlig til Torino, Napoli samt Sicilien. Vi var af sted hele 3 uger – 1 uge hvert sted. Det var en utrolig spændende ferie, hvor vi også fik en hel del af den af den italienske kultur med os, hvilket jo ikke betød så meget for os året før. Det fik vi dog indhentet med en ny tur til Spanien, men den historie må jeg fortælle en anden gang.

Én ting som jeg virkelig tog med mig fra den italienske kultur, var dét at drikke vin. Jeg havde aldrig prøvet at drikke vin før sådan rigtigt, men jeg blev helt vild med det på vores tur i Italien. Men jeg må alligevel indrømme, at det ikke var hér, at jeg for alvor udviklede min store forkærlighed og passion til vinen. Det var nemlig først på en tur til Frankrig nogle år efter. Også med mine veninder.

Dét med at besøge forskellige steder af et land og få dets kultur helt ind under neglene, dét var virkelig noget, som vi var blevet vildt vilde med. Det giver så meget mere end bare at tage på en storbyferie eller badeferie, selv om det også kan være rart til en afveksling.

På vores tur til Frankrig havde vi planlagt vores destinationer lidt efter, hvilke vindistrikter der lå i nærheden. Vi endte derfor med at tage til Bordeaux, Lyon og Marseilles. Bordeaux ligger lige i centrum af vindistriktet af samme navn. Lyon ligger faktisk lige i smørhullet mellem vindistrikterne Bourgogne og Rhone. To fantastiske vindistrikter, som er verdenskendte for deres vine. Og vindistriktet Bourgogne er et vindistrikt, som jeg den dag i dag har en kæmpe forkærlighed for. Derudover lå Lyon ikke så langt fra vindistrikterne Jura og Savoie, som er nogle af de mindste af slagsen i Frankrig. I kystbyen Marseilles var der helt fantastisk. Marseilles ligger i vindistriktet Provence, som er et af de større vindistrikter i Frankrig, og ligger på sydkysten, hvor solen altid skinner.

I disse tre vindistrikter er det primært rødvin, der bliver produceret og drukket. Men det er faktisk hvidvinen, som jeg i dag er gladest for. Og fransk hvidvin er bare noget helt specielt. Det kan ikke beskrives med ord, hvor godt det er. Den nærmeste beskrivelse jeg kan komme af det, er, at det er som engle, der synger, når en fransk hvidvin rammer min tunge! Dette gælder jo naturligvis ikke alle hvidvine, da der selvfølgelig også er en masse knap så gode af slagsen.

Champagnedistriktet er et besøg værd

Mange år senere var jeg i Paris med min nuværende mand, hvor vi gjorde et besøg i Champagnedistriktet, som ikke ligger meget mere end 45-60 minutter fra centrum af Paris. Det var en helt igennem fantastisk oplevelse, hvor vi fik smagt på en masse Champagne. Det kan dog godt blive lidt dyrt i længden at forelske sig i Champagne. Men heldigvis er der mange andre vindistrikter i Frankrig, som i dag også producerer mousserende vin, som vin med kulsyre i kaldes. En frank mousserende vin der kan være værd at kigge efter er Crémant de Bourgogne, som jeg virkelig ærgrer mig over, at jeg ikke faldt over, da jeg var i Bourgogne distriktet mange år før.