Når jeg hører en historie om mennesker, som driver vanrøgt af dyr, så bliver jeg altid helt vildt forarget. Jeg kan simpelthen ikke forstå at der findes mennesker, som finder i orden at behandle andre levende væsner på en så umenneskelig måde.

Der er så mange historier om mennesker, som bare ikke har 2 gram respekt for dyr og derfor ikke helt forstår konceptet bag næstekærlighed og derfor ende med at udøve vanrøgt af dyr.

Den historie de fleste kender til er den om ham der smed en flok hundehvalpe i en affaldscontainer i en storby, og så var der nogen der havde set ham gøre det og så blev det en verdensomspændende historie. Det var en skrækkelig historie, som virkelig tager prisen for respektløshed. Det er den værste form for vanrøgt af dyr, fordi dyret bare dør af sult og ikke kan ikke gøre noget ved det.

Jeg forstår heller ikke dem der bruger hunde og haner til kampe om penge. Det er uforståeligt, hvordan de nærmest kan gøre sig at agere gud og dommer over dette levende væsens ve og vel. Hvis ikke man er moden nok til at kunne tage sig af et dyr, så skal man heller ikke have muligheden, men spørgsmålet er vel hvem der skal dømme disse mennesker og sørge for at det ikke sker? Fordi vanrøgt af dyr er forrykt og bør stoppes for enhver pris.