Hvordan har du med emballage der ligner smykkeæsker?

november 2nd, 2011

Når du er i supermarkedet, er det så ikke lidt irriterende, når du falder over produkter, hvor emballagen ligner smykkeæsker. Især når indholdet ikke er smykker eller noget der overhovedet har med smykker at gøre?

Det er ikke i kølevaredisken man falder mest over det, men når det kommer til de hersens gange med brugsartikler, så kan man ofte finde småting, hvor emballagen til forveksling ligner smykkeæsker. Hvilken type produkter, kan man så komme ud for dette fænomen hos? Der findes desværre ikke ret mange små brugsartikler, og derfor heller ikke særligt mange af dem, der ligner de små smykkeæsker.

Emballage er ofte bare en æske eller en kasse, som er til for at beskytte produktet, især hvis det er et billigere produkt, som man eks. kan købe i discountkæderne. For alt bliver en del af prisen på produktet, og hvis indpakningen for det til at se billigt ud, så giver det også forbrugeren idéen om, at det er billigt produkt.

Det er netop dette, der gør mig irriteret, fordi hvis man bruger emballage som ligner smykkeæsker, så giver man forbrugeren en forestilling om, at det er et dyrere produkt. Og så klæder det i øvrigt ikke produktet, at emballagens form og udtryk giver forbrugeren et forkert indtryk af indholdet.

Den emballage der falder mig først i hovedet er bestik, enten 6 stk gafler/knive/skeer eller noget større som eks. salatbestik, de bruger ofte en rektangulær kasse med låg, som ligner de her smykkeæsker, som man kan modtage ure og armbånd i.

Nu er jeg så heldig, at jeg ikke lader mig påvirke af dette, men jeg mener blot at det bør være interessant for alle produktionsvirksomheder at lave indpakning, der ikke minder om smykkeæsker, det vil bare ikke sælge på samme måde, som hvis produktet har en mere neutral emballage.

2 Responses to “Hvordan har du med emballage der ligner smykkeæsker?”

  1. Jørgen siger:

    Jeg har det på nøjagtigt samme måde. Jeg hader falsk varedeklaration, men det er heller ikke alle tilfælde det er sådan, fordi brugsen har faktisk en række produkter, som har den simpleste emballage, som overhovedet muligt. Dem kan jeg godt li’… Det er måske dem du refererer til?

  2. Birthe siger:

    Jeg forstår slet ikke jeres negative forhold til emballage? Det er da det bedste ved at købe ind. Man ser en masse forskellige farver og smukke måder at pakke forskellige produkter ind og vælger de produkter hvor man kan se at producenten har lagt meget mere energi og ressourcer i at give det en smuk indpakning.

    Det er det samme som at vi siger at vi spiser med øjnene – man har da heller ikke lyst til at sætte tænderne i noget man ikke synes ser indbydende ud?

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply